Sposób przygotowania:
Karp pieczony w marynacie sojowo - klonowej
► MARYNATA: do naszynia wlać sos sojowy, syrop klonowy, sok z cytryny, dodać czosnek i przyprawić pieprzem do smaku.
► Steki z karpia ( o grubości 2 cm. ) obtoczyć w marynacie sojowo - klonowej i odstawić w zimne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, wyłożonego papierem do pieczenia i przykryć. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 160C / Termoobieg /. Na ostatnie 5 - 10 minut włączyć funkcję grillowania, żeby się ryba lekko zrumieniła.
► Steki z karpia ( o grubości 2 cm. ) obtoczyć w marynacie sojowo - klonowej i odstawić w zimne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, wyłożonego papierem do pieczenia i przykryć. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 160C / Termoobieg /. Na ostatnie 5 - 10 minut włączyć funkcję grillowania, żeby się ryba lekko zrumieniła.