Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1212]

Karp pieczony w migdałach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Karp pieczony w migdałach- doskonała propozycja na wigilijny stół. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania.

Karp pieczony w migdałach

Składniki:

Karp pieczony w migdałach

 

Sposób przygotowania:

Karp pieczony w migdałach
1. Karpia wyfiletować i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

2. Na maśle obsmażyć rybę po około 3 minuty z każdej strony.

3. Karpia przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi. Naczynie przykryć. Rybę piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia naczynie odkryć, aby płatki migdałowe się zarumieniły.

Tagi:

ryba karp