Sposób przygotowania:
Karp smażony w cieście naleśnikowym
Sprawionego karpia odfiletować, sprawdzić czy nie pozostały ości, pokroić na porcje. Posolić, popieprzyć. Przełożyć pokrojoną w piórka cebulą. Odstawić na ok. 3 godz. Zrobić ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody gazowanej i mąki. dodać 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, łyżeczkę vegety i paprykę, Wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać sporo oleju, dodać 1 łyżkę naturalnego masła.Porcje karpia zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym mocno oleju. SMACZNEGO!
Henia
albertynka
dobrej jakosci skladniki ( a takie napewno kupujesz) nie potrzebuja chemii i sa zdrowsze
Henia
Tak jak napisałam poprzednio - przyzwyczajenie. Ale poważnie sie nad tym zastanowię!
Marika_1961