Sposób przygotowania:
Karp z żurawiną i rodzynkami w alkoholu
Karpia sprawiamy, oczyszczamy, dzielimy na płaty, rybę przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na patelni. Żurawinę i rodzynki namaczamy w wódce.
Cebulkę kroimy, smażymy na patelni, dodajemy koncentrat pomidorowy, żurawinę, rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem, sos redukujemy.
Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, kładziemy na wierzch sos. Wstawiamy na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Cebulkę kroimy, smażymy na patelni, dodajemy koncentrat pomidorowy, żurawinę, rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem, sos redukujemy.
Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, kładziemy na wierzch sos. Wstawiamy na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.