Sposób przygotowania:
Karp z orzechami
Filet z karpia podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i posyp solą oraz pieprzem. Tak zamarynowaną rybę smaż na oleju orzechowym na złoty kolor.
W suchym rondelku skarmelizuj cukier i dodaj do niego posiekaną cebulę, całość chwilę podsmażaj do momentu aż cebula się upraży, na koniec dodaj rodzynki namoczone w koniaku.
Z patelni na której smażyła się ryba zlej nadmiar tłuszczu i podsmaż na niej orzechy.
Do podprażonych orzechów dodaj cebulę z rodzynkami i koniakiem oraz zimne masło, na patelnię z powrotem przełóż kawałki ryby i obtocz je w powstałym sosie.
Całość dopraw solą, pieprzem, cynamonem i gałką muszkatołową.
W suchym rondelku skarmelizuj cukier i dodaj do niego posiekaną cebulę, całość chwilę podsmażaj do momentu aż cebula się upraży, na koniec dodaj rodzynki namoczone w koniaku.
Z patelni na której smażyła się ryba zlej nadmiar tłuszczu i podsmaż na niej orzechy.
Do podprażonych orzechów dodaj cebulę z rodzynkami i koniakiem oraz zimne masło, na patelnię z powrotem przełóż kawałki ryby i obtocz je w powstałym sosie.
Całość dopraw solą, pieprzem, cynamonem i gałką muszkatołową.
SylaUla
lukrowanepierniczki
ciasteczka
Czekoladka 2