CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Jajko "prawie kurczak"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzisiaj proponuję radosną twórczość, nadziewanie jaj może być wspaniałą zabawą dla całej rodziny. Zatrudnijmy dzieci i bawmy się.

Jajko "prawie kurczak" Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajko "prawie kurczak"

 

  • 5 jajek
  • 1-2 rzodkiewki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • papryka słodka i ostra
  • sól
  • pieprz czerwony
  • 1 łyżka majonezu
  • ew, sproszkowane jagody acai 1/2 łżeczki
  • przybranie: goździki, pieprz ziarnisty, kawałek rzodkiewki, papryki czy pomidorka

Sposób przygotowania:

Jajko "prawie kurczak"
Jajka ugotować na twardo.

Jedno rozdrobnić, dodać posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek, przyprawić papryką słodką i ostrą. Można dodać sproszkowane jagody acai, ale należy pamiętać że mocno zmieniają kolor potrawy na szaro-fioletowo. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.

Resztę jaj przekroić na pół, delikatnie nacisnąć wyjąć połówki żółtek, białka można lekko wydrążyć. Białka nadziać farszem, przykryć polówkami żółtek i oddać dzieciom do dekorowania.
Jajko "Prawie kurczak"
Jajka podajemy na zielonej trawce z szczypiorku