Sposób przygotowania:
Jajko "prawie kurczak"
Jajka ugotować na twardo.
Jedno rozdrobnić, dodać posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek, przyprawić papryką słodką i ostrą. Można dodać sproszkowane jagody acai, ale należy pamiętać że mocno zmieniają kolor potrawy na szaro-fioletowo. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Resztę jaj przekroić na pół, delikatnie nacisnąć wyjąć połówki żółtek, białka można lekko wydrążyć. Białka nadziać farszem, przykryć polówkami żółtek i oddać dzieciom do dekorowania.
Jedno rozdrobnić, dodać posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek, przyprawić papryką słodką i ostrą. Można dodać sproszkowane jagody acai, ale należy pamiętać że mocno zmieniają kolor potrawy na szaro-fioletowo. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
Resztę jaj przekroić na pół, delikatnie nacisnąć wyjąć połówki żółtek, białka można lekko wydrążyć. Białka nadziać farszem, przykryć polówkami żółtek i oddać dzieciom do dekorowania.