Sposób przygotowania:
Jajka z sosem majonezowym z szynką
Obieramy 4-5 szt jajek i kroimy wzdłuż na połowy, oprószamy solą i pieprzem.
Szynkę kroimy w drobna kosteczkę. Rozkruszamy żółtka z pozostałych jajek( można dodać tęż białko) i łączymy z posiekanym porem. Dodajemy szynkę i majonez (można dodać więcej). Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy do smaku musztardą pieprzem i solą.
Ogórki kroimy w plasterki i umieszczamy je na połówkach jajek.
Przykrywamy przygotowanym farszem.
Szynkę kroimy w drobna kosteczkę. Rozkruszamy żółtka z pozostałych jajek( można dodać tęż białko) i łączymy z posiekanym porem. Dodajemy szynkę i majonez (można dodać więcej). Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy do smaku musztardą pieprzem i solą.
Ogórki kroimy w plasterki i umieszczamy je na połówkach jajek.
Przykrywamy przygotowanym farszem.