laciata

laciata

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kartofelki marcepanowe.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne marcepanowe kartofelki.

Kartofelki marcepanowe.

Składniki:

Kartofelki marcepanowe.

 

Sposób przygotowania:

Kartofelki marcepanowe.
Włoskie orzechy drobniutko posiekać. Masę marcepanową grubo pokruszyć.

Orzechy przełożyć do głębokiej miski, dodać masę marcepanową, wlać likier, dokładnie wymieszać, starannie wyrobić rękami na jednolitą masę. Z gotowej masy formować małe "kartofelki" o średnicy ok. 2 cm.

Kakao w proszku wsypać do miski, obtaczać po kolei marcepanowe kartofelki, nadmiar kakao strzepać. Gotowe kartofelki układać na talerzu.