Sposób przygotowania:
Kartofelki marcepanowe.
Włoskie orzechy drobniutko posiekać. Masę marcepanową grubo pokruszyć.
Orzechy przełożyć do głębokiej miski, dodać masę marcepanową, wlać likier, dokładnie wymieszać, starannie wyrobić rękami na jednolitą masę. Z gotowej masy formować małe "kartofelki" o średnicy ok. 2 cm.
Kakao w proszku wsypać do miski, obtaczać po kolei marcepanowe kartofelki, nadmiar kakao strzepać. Gotowe kartofelki układać na talerzu.
Orzechy przełożyć do głębokiej miski, dodać masę marcepanową, wlać likier, dokładnie wymieszać, starannie wyrobić rękami na jednolitą masę. Z gotowej masy formować małe "kartofelki" o średnicy ok. 2 cm.
Kakao w proszku wsypać do miski, obtaczać po kolei marcepanowe kartofelki, nadmiar kakao strzepać. Gotowe kartofelki układać na talerzu.
zewa
Znowu nie ciekawy komentarz.
karolcia198506 napisał-a:
2010-04-24 12:23:20
Przepis i zdjęcie skopiowane z książki jak i większośc twoich przepisów o ile dobrze wiem takie rzeczy nie sa tu dopuszczalne
Henia
http://marmmeladas.blogerki.pl/2010/01/12/kartofelki-marcepanowe_feia.html i kilka innych
Dziwne to jest: przepis ten sam pod różnymi nickami, zdjęcie to samo różnie podpisane.
Może autorka nam to jakoś rzeczowo wyjaśni? Jeśli nie nastąpi to szybko, wyjąśnią to moderatorzy!
laciata
oba konta należą do mnie .... fakt pod różnymi nickami ....