Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kąski z ciasta francuskiego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki sposób na podanie czegoś ciepłego nim się goście rozsiądą.

Kąski z ciasta francuskiego.

Składniki:

Kąski z ciasta francuskiego.

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g cienkiej kiełbasy
  • kieliszek mleka

Sposób przygotowania:

Kąski z ciasta francuskiego.
Rozpakowujemy ciasto i lekko rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy krążki. Połowę kiełbasy kroimy w plasterki, a drugą połowę kroimy na kawałki wielkości krążków i później przecinamy na pół. Ale to jeśli chcemy dwa rodzaje przekąsek. Na każdym krążku układamy dwa plasterki na jednej połówce i przykrywamy drugą. Lub jeśli mamy paski zawijamy cały pasek w ciasto. Układamy na blasze wyłożonej papierem i smarujemy mlekiem. Wkładamy do gorącego piekarnika 200 stopni i pieczemy 15 do 20 min.