Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kasza gryczana zapiekana z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapraszam na pyszny pomysł śniadaniowy :-)

Kasza gryczana zapiekana z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana zapiekana z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana zapiekana z jajkiem
Tak przygotowane danie to pomysł na smaczne i pożywne śniadanie albo lekką kolację. Może nam posłużyć do jego przygotowania kasza pozostała po obiedzie – nic się nie zmarnuję. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy szpinak i smażymy aż do rozpuszczenia. Doprawiamy go solą, gałką muszkatołową i pieprzem do smaku. Następnie do kaszy dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy masę gryczaną tworząc gniazdko. W gniazdko wbijamy jajko. Całość zapiekamy z nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż jajko nam się zetnie. Podajemy posypane rzeżuchą. Życzę smacznego :)
Kasza gryczana zapiekana z jajkiem
Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kasza gryczana zapiekana z jajkiem
Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy szpinak i smażymy aż do rozpuszczenia.
Kasza gryczana zapiekana z jajkiem
Następnie do kaszy dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy.
Kasza gryczana zapiekana z jajkiem
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy masę gryczaną tworząc gniazdko. W gniazdko wbijamy jajko.