gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 815]

Kasza jaglana z marchewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To jedno z moich ulubionych dań na szybki obiad.Kaszę ugotuję dzień wcześniej .Przygotować warzywa i pieczarki i poddusić na patelni i wymieszać .I Mamy szybkie danie .

Kasza jaglana z marchewką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kasza jaglana z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z marchewką
Kaszę jaglaną płuczemy pod kranem. W garnku zagotować wodę osolić włożyć woreczek kaszy i ugotować według przepisu na opakowaniu.

Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na większych oczkach. Por i paprykę kroimy.

Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i pieczarki dusimy aż zmiękną. Do pieczarek dodajemy startą marchewkę, por i chwilę dusimy aby warzywa lekko zmiękły.

Do warzyw dodajemy kaszę jaglaną doprawiamy, mieszamy i chwilę jeszcze podgrzewamy. Danie nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną papryką czerwoną i szczypiorem.

Podajemy najlepiej na ciepło.

Polecam.
Kasza jaglana z  marchewką
Taką kaszę można podać też na zimno ale my wolimy na ciepło .