Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z marchewką
Kaszę jaglaną płuczemy pod kranem. W garnku zagotować wodę osolić włożyć woreczek kaszy i ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na większych oczkach. Por i paprykę kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i pieczarki dusimy aż zmiękną. Do pieczarek dodajemy startą marchewkę, por i chwilę dusimy aby warzywa lekko zmiękły.
Do warzyw dodajemy kaszę jaglaną doprawiamy, mieszamy i chwilę jeszcze podgrzewamy. Danie nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną papryką czerwoną i szczypiorem.
Podajemy najlepiej na ciepło.
Polecam.
Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na większych oczkach. Por i paprykę kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i pieczarki dusimy aż zmiękną. Do pieczarek dodajemy startą marchewkę, por i chwilę dusimy aby warzywa lekko zmiękły.
Do warzyw dodajemy kaszę jaglaną doprawiamy, mieszamy i chwilę jeszcze podgrzewamy. Danie nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną papryką czerwoną i szczypiorem.
Podajemy najlepiej na ciepło.
Polecam.
gusia1000