Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kasza kukurydziana do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kasza kukurydziana do bardzo dobrze obiadu smakuje z kwaśnym mlekiem.

Kasza kukurydziana do obiadu

Składniki:

Kasza kukurydziana do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza kukurydziana do obiadu
Do wrzącej i osolonej wody wrzucić kaszę, mieszać i zagotować, trzymać pod przykryciem, aż zgęstnieje, wypiec w piekarniku. Słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić na skwarki. Wymieszać je z kaszą. Na tłuszczu pozostałym po słoninie usmażyć drobno pokrojoną cebulę. Kaszę podawać w małych porcjach i każdą polać przysmażona cebulką z tłuszczem.