MamaNaMedal

MamaNaMedal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Kasza manna z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna pyszna wersja popularnej kaszy manny na śniadanie gdzie przełamuję jej specyficzny smak odrobiną słodkiej konfitury

Kasza manna z konfiturą

Składniki:

Kasza manna z konfiturą

na śniadanie

  • 3 szklanki mleka
  • 5 lub więcej łyżek sypkiej kaszy manny
  • 1 łyżka dowolnej konfitury

Sposób przygotowania:

Kasza manna z konfiturą
1. Do wrzącego w garnku mleka wsypuję powoli 5 lub więcej łyżek kaszy manny sypkiej ( ilość łyżek zależy od chęci posiadanej konsystencji ).

2. Cały czas mieszam aż do ugotowania i zgęstnienia kaszy manny w garnku.

3.Całość przelewam do miseczki i czekam aż troszkę ostygnie. 4.Dodaję łyżkę gotowej konfitury