Sposób przygotowania:
Kasza manna z leśnymi malinami
Szklankę mleka zagotowałam w rondelku, w pozostałym mleku wymieszałam kaszę i wlałam ją na wrzątek. Dodałam cukier waniliowy i syrop malinowy. Gotowałam na wolnym ogniu przez kilka minut bez przerwy mieszając, do momentu, aż mleko się wchłonęło i masa mocno zgęstniała. Dodałam konfiturę i wymieszałam – jeśli kasza jest za mało słodka, można ją teraz dosłodzić. Całość zmiksowałam blenderem. Masę nałożyłam do szerokich szklanek i odstawiłam do wystudzenia. Przed podaniem przybrałam śmietaną w sprayu i posypałam pestkami granatu.
jaNina
gosia56
kołczu
gosia56 napisał(a):
2milutka
no tak są tylko dwa...kto pierwszy ten lepszy...:D
edytaha
Bo
Edytko powiększyłam zdjęcie a potem żałowałam bo musiałam język w zębach trzymać mmm niam niam niam :D Wygląda przepysznie :)
Zabieram przepis :)) Ok;-)
zbysiowa
A ja nie dałam rady trzymać;/ takiej ochoty narobiła Edytka tym przepisem;)))zrobiłam sobie na szybko owsiankę z sokiem malinowym hahhahaa
Bo
Też pysznie :))
edytaha