Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą owsianą fetą i kurczakiem
Filet myjemy i kroimy w kostkę. Kaszę owsianą gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Pomidory myjemy , osuszamy i kroimy w kostką. Ogórka obieramy i również kroimy w kostką.
Ser feta Kroimy. Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oprószamy w przyprawie do gyrosa i Smażymy na lekko złoty kolor, studzimy.
Do miski wkładamy ostudzoną kaszę , filet, pokrojone warzywa i fetę. W osobnej miseczce mieszamy olej z czosnkiem i czubricą, polewamy sałatkę i całość mieszamy.
Ser feta Kroimy. Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oprószamy w przyprawie do gyrosa i Smażymy na lekko złoty kolor, studzimy.
Do miski wkładamy ostudzoną kaszę , filet, pokrojone warzywa i fetę. W osobnej miseczce mieszamy olej z czosnkiem i czubricą, polewamy sałatkę i całość mieszamy.