Sposób przygotowania:
Kasza owsiana z kalafiorem romanesco i orzeszkami
Kalafior myjemy, kroimy w różyczki i gotujemy.
Kasze nastawiamy w osobnym garnku i gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy, czosnek także siekamy.
Na patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy ugotowana kasze, następnie kalafior. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i chili. Mieszamy.
Na suchej patelni prażymy orzeszki . Dodajemy do dania.
Kasze nastawiamy w osobnym garnku i gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy, czosnek także siekamy.
Na patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy ugotowana kasze, następnie kalafior. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i chili. Mieszamy.
Na suchej patelni prażymy orzeszki . Dodajemy do dania.