Sposób przygotowania:
Łosoś w warzywach na kaszy owsianej
Ugotuj kaszę wg wskazówek na opakowaniu. Odstaw w ciepłe miejsce (np pod koc).
Obierz warzywa, cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na masle sklarowanym. Pozostałe warzywa korzenne zetrzyj w łezkę. Dodaj je do cebuli, podlej wodą i duś domiękkości.
Filet z łososia pokrój w kawałki, oprósz solą i pieprzem. Włóż łososia na patelnię z warzywami i duś po kilka minut z każdej strony. Odstaw na chwilę. Dopraw warzywa solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Kaszę ułóż w ringu, na kaszy ułóż kawałki łososia, a nich warzywa.
Polej danie odrobiną oleju konopnego, posyp koperkiem i udekoruj sałatą strzępiastą.
Obierz warzywa, cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na masle sklarowanym. Pozostałe warzywa korzenne zetrzyj w łezkę. Dodaj je do cebuli, podlej wodą i duś domiękkości.
Filet z łososia pokrój w kawałki, oprósz solą i pieprzem. Włóż łososia na patelnię z warzywami i duś po kilka minut z każdej strony. Odstaw na chwilę. Dopraw warzywa solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Kaszę ułóż w ringu, na kaszy ułóż kawałki łososia, a nich warzywa.
Polej danie odrobiną oleju konopnego, posyp koperkiem i udekoruj sałatą strzępiastą.