Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z kaszą owsianą
Mięso z szynki kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, cebulę kroimy w pióra, podsmażamy razem z mięsem na niewielkiej ilości oleju.
Przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy wodę w takiej ilości żeby przykryła mięso.
Gotujemy do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, pieczarki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do sosu, gotujemy do miękkości.
Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką paprykę, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Kaszę owsianą gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy wodę w takiej ilości żeby przykryła mięso.
Gotujemy do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, pieczarki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do sosu, gotujemy do miękkości.
Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką paprykę, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Kaszę owsianą gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.