LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kaszanka na cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super szybkie i smaczne. Polecane dla studentów.

Kaszanka na cebuli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kaszanka na cebuli

 

  • kaszanka (dobra, najlepiej swojska) 2 pętka
  • cebula 2
  • sól, pieprz, majeranek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszanka na cebuli
Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w plastry. Wykładamy na rozgrzany olej. Posypujemy solą, pieprzem,majerankiem i podsmażamy (można dodac szczyptę tartej gałki muszkatałowej). Wykładamy na nią kaszankę i zrumieniamy z obu stron (na chrupko). Podawac ze świeżym pieczywem i surówką (najlepiej z pomidorów) lub chrzanem ze śmietaną.
Kaszanka na cebuli
Pokrojenie cebulki w krążki do kaszanki.
Kaszanka na cebuli
Podsmażanie krążków cebuli z przyprawami.
Kaszanka na cebuli
Podsmażanie kaszanki na cebuli z przyprawami.