Sposób przygotowania:
Kaszanka w jabłkach
Kaszanę dobrej jakości obrać z osłonki, pokroić na plastry.
Jabłka umyć, ściąć plaster od strony ogonka. Następnie wydrążyć wraz z gniazdami nasiennymi. Pozostawić ścianki grubości ok 1 cm.
Miąższ jabłka bez pestek drobniutko posiekać. Koperek umyć, posiekać drobno. Cebulę obrać, drobniutko posiekać.
Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę, dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć, dodać pokrojone jabłka smażyć razem ok 5 minut.
Następnie dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Smażyć mieszając ok 10 minut. Dodać ziarno słonecznika, koperek, wymieszać.
Doprawić ewentualnie do smaku solą oraz pieprzem. Nałożyć kaszankę do wydrążonych jabłek. Jabłka wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni zapiekać 20 -25 minut.
Jabłka umyć, ściąć plaster od strony ogonka. Następnie wydrążyć wraz z gniazdami nasiennymi. Pozostawić ścianki grubości ok 1 cm.
Miąższ jabłka bez pestek drobniutko posiekać. Koperek umyć, posiekać drobno. Cebulę obrać, drobniutko posiekać.
Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę, dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć, dodać pokrojone jabłka smażyć razem ok 5 minut.
Następnie dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Smażyć mieszając ok 10 minut. Dodać ziarno słonecznika, koperek, wymieszać.
Doprawić ewentualnie do smaku solą oraz pieprzem. Nałożyć kaszankę do wydrążonych jabłek. Jabłka wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni zapiekać 20 -25 minut.