malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zpiekane jabłka z kaszanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kaszankę zjadamy razem z pozostałym w jabłkach farszem, który nadaje kaszance niepowtarzalny, świetny aromat

Zpiekane jabłka z kaszanką

Składniki:

Zpiekane jabłka z kaszanką

 

  • 4 średniej jabłka,
  • 1/2 kg kaszanki, 2
  • cebule,
  • 2 łyżeczki tymianku,
  • łyżeczka majeranku,
  • łyżka soku z cytryny,
  • 1 ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Zpiekane jabłka z kaszanką
Cebulkę drobno siekamy i przesmażamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, tymianek, majeranek, sok z cytryny, kaszankę, mieszamy wszystko. Z jabłek należy odkroić górę, wydrążyć w miarę możliwości miąższ a następnie nafaszerować farszem, zapiekać 20 minut w temp. 170 stopni. Następnie podajemy z ulubionymi dipami.