katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kaszanka w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli lubimy kaszankę to można wykorzystać ją do farszu do jajek. Moim gościom i domownikom bardzo smakowały.

Kaszanka w jajku

Składniki:

Kaszanka w jajku

 

  • jajka 5 szt
  • kaszanka ok 10 dag
  • cebula posiekana 1 kopiasta łyżka
  • zielenina posiekana 1 łyżka
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszanka w jajku
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, następnie obieramy i kroimy wzdłuż na połowy.

Wyjmujemy żółtka i rozkruszamy widelcem albo drobno kroimy nożem.

Kaszankę też rozdrobnić widelcem albo nożem.

Kaszankę, żółtka, zieleninę (najlepiej natkę pietruszki) i cebulę razem wymieszać.

Połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.