Sposób przygotowania:
kaszankowe jabłka
jabłką ucinamy wierzch i wydrążamy gniazda nasienne tak aby można było do nich włożyć farsz
miąz z jabłka siekamy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulką na patelni dodajemy naszą kaszankę i wszystko podsmażamy przprawiamy sola i pieprzem do smaku oraz majerankiem
jabłka napełniamy farszem przykrywamy ścietymi dekielkami od jabłka i wkładamy do naczynia żaroodpornego do którego wlewamy troszkę bulionu
tak przygotowane jabłka pieczemy około 25 minut w tem 180 c
miąz z jabłka siekamy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulką na patelni dodajemy naszą kaszankę i wszystko podsmażamy przprawiamy sola i pieprzem do smaku oraz majerankiem
jabłka napełniamy farszem przykrywamy ścietymi dekielkami od jabłka i wkładamy do naczynia żaroodpornego do którego wlewamy troszkę bulionu
tak przygotowane jabłka pieczemy około 25 minut w tem 180 c