anna tttt

anna tttt

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

kaszka kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wspaniała kaszka kukurydziana

kaszka kukurydziana

Składniki:

kaszka kukurydziana

 

  • 200 g kaszki kukurydzianej
  • 1 szklanka mleka
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 lyzka masła
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

kaszka kukurydziana
Mleko gotujemy wraz z wodą doprowadzając do wrzątku. Dodajemy kaszkę kukurydzianą i mieszamy. Solimy. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy następnie na małym ogniu przez ok 20 minut. W razie potzreby podlewamy woda. Ugotowaną kaszkę kukurydzianą wyjemyhemy z rondelka i kładziemy na miseczki, polewamy roztopionym masłem. Spożywamy na gorąco.

Tagi:

kukurydza