Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kawa bananowa na ciepło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sposób na urozmaicenie codziennej kawy

Kawa bananowa na ciepło Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kawa bananowa na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Kawa bananowa na ciepło
Odmierzamy potrzebną ilość mleka i je podgrzewamy, a następnie wlewamy do blendera. Następnie zaparzamy espresso (jeżeli nie mamy ekspresu możemy zrobić bardzo mocną kawę) i dodajemy je do mleka. Do całości dodajemy również łyżeczkę miodu. Banana obieramy i dodajemy do reszty składników. Zawartość blendera miksujemy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Kawę przelewamy do wysokich szklanek i dekorujemy szczyptą cynamonu. Kawa tak przygotowana jest odmianą dla codziennej filiżanki zwykłej kawy. Rozgrzeje nas na pewno w chłodniejsze dni. Życzę smacznego :)
Kawa bananowa na ciepło
Banana obieramy i dodajemy do reszty składników.
Kawa bananowa na ciepło
awartość blendera miksujemy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji.
Kawa bananowa na ciepło
Kawę przelewamy do wysokich szklanek i dekorujemy szczyptą cynamonu.