marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kawa espresso z whisky i bitą śmietaną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kawę zaparzyć wrzątkiem i nieco przestudzić,ale nie za bardzo. Odmierzyć miarką alkohol i dodać do kawy.Napój przelać do szklanek,dekorować.

Kawa espresso z whisky i bitą śmietaną.

Składniki:

Kawa espresso z whisky i bitą śmietaną.

 

  • 125 ml.mocnej kawy,
  • 6 cl.whisky Labelle lub Kanadian,
  • bita śmietana w sprayu,
  • wiórki czekoladowe lub ziarenka kawy do posypki.

Sposób przygotowania:

Kawa espresso z whisky i bitą śmietaną.
Kawę zaparzyć w dużym garnuszku i nieco ostudzić,ale niezbyt bardzo,bo napój musi być ciepły.Whisky odmierzyć miarką i dodać do kawy.Następnie przelać napój do szklanych kufelków i udekoro- -wać bitą śmietaną ze spraya i posypać wiórkami czekoladowymi lub też ziarenkami kawy z czekolady i podawać.

Tagi:

kawa