Sposób przygotowania:
Pyszny deser jabłkowy z bitą śmietaną
Jabłka umyć, obrać cienko ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić w kosteczkę do garnka. Wlać wodę i pod przykryciem dusić do rozgotowania jabłek. Zdjąć z ognia i od razu wsypać galaretki, wymieszać i wystudzić.
Forma okrągła silikonowa 24 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (mała dla męża do pracy), na dnie rozłożyć gęsto biszkopty.
Na biszkopty wyłożyć lekko wystudzoną masę jabłkową, wyrównać wierzch i schować do lodówki do stężenia jabłek.
Do zimnej śmietany wsypać puder cukier, śmietan fix i mikserem ubijać na sztywno. Na koniec wlać barwnik zielony spożywczy i połączyć składniki.
Bitą śmietanę rozsmarować na całą na jabłkach, posypać posypką czekoladową.
Schować do lodówki.
Forma okrągła silikonowa 24 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (mała dla męża do pracy), na dnie rozłożyć gęsto biszkopty.
Na biszkopty wyłożyć lekko wystudzoną masę jabłkową, wyrównać wierzch i schować do lodówki do stężenia jabłek.
Do zimnej śmietany wsypać puder cukier, śmietan fix i mikserem ubijać na sztywno. Na koniec wlać barwnik zielony spożywczy i połączyć składniki.
Bitą śmietanę rozsmarować na całą na jabłkach, posypać posypką czekoladową.
Schować do lodówki.