Sposób przygotowania:
Kawa mrożona z lodami waniliowymi
SKŁADNIKI: (na 1 porcję)
1-1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej / w wersji bezkofeinowej - 2 łyżeczki kawy Inki
1 łyżeczka cukru
2/3 szkl zimnego mleka
1 gałka lodów waniliowych (polecam z Lidla Gelatelli Bourbon Vanilla)
Kawę i cukier zalać jak najmniejszą ilością wrzątku, taką, żeby się aby rozpuściły. Dolać zimne mleko, na wierzch położyć gałkę lodów waniliowych. Smacznego!
Uwaga: zamiast lodów można użyć 2-3 kostku lodu, albo po prostu przygotować napój wcześniej i włożyć do lodówki, żeby całość się dobrze schłodziła
1-1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej / w wersji bezkofeinowej - 2 łyżeczki kawy Inki
1 łyżeczka cukru
2/3 szkl zimnego mleka
1 gałka lodów waniliowych (polecam z Lidla Gelatelli Bourbon Vanilla)
Kawę i cukier zalać jak najmniejszą ilością wrzątku, taką, żeby się aby rozpuściły. Dolać zimne mleko, na wierzch położyć gałkę lodów waniliowych. Smacznego!
Uwaga: zamiast lodów można użyć 2-3 kostku lodu, albo po prostu przygotować napój wcześniej i włożyć do lodówki, żeby całość się dobrze schłodziła
ETAP 1:
Kawę i cukier zalać jak najmniejszą ilością wrzątku, taką, żeby się aby rozpuściły. Dolać zimne mleko, na wierzch położyć gałkę lodów waniliowych. Smacznego!