Sposób przygotowania:
kawowa babka
Miękkie masło ucieramy z cukrem za pomocą drewnianej łyżki lub mikserem na wolnych obrotach. Następnie dodajemy jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Kolejno dodajemy przesianą mąkę i proszkek do pieczenia i ponownie wymieszać. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajamy kawę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody, wymieszać.
Do foremki na babkę nakładamy na przemian po łyżce ciasto jasne i ciasto z kawą. Lekko wymieszać widelcem, żeby powstał marmurkowy wzorek. Babkę pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Do foremki na babkę nakładamy na przemian po łyżce ciasto jasne i ciasto z kawą. Lekko wymieszać widelcem, żeby powstał marmurkowy wzorek. Babkę pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni C.