Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kebab domowy wieprzowy z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny domowy kebab na patyku przygotowany z grilla. Całość smakowała rewelacyjnie i z pewnością zagości a naszym domowym menu na dłużej.

Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kebab domowy wieprzowy z ketchupem

 

  • około 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 1 jajko
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz
  • 5-6 łyżek oleju
  • około 100 ml ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Cebulę obieramy i siekamy drobniutko. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, doprawiamy solą, pieprzem, oregano jak i papryką - całość mieszamy. skrapiamy mięso olejem, polewamy ketchupem i rozsmarowujemy po wierzchu wciskając marynatę w środek. Odstawiamy mięso na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie całość mieszamy i oblepiamy patyczki do szaszłyków tworząc podłużne kebaby. Grillujemy mięso po kilka minut z wszystkich stron.
Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Etap 2 mięso mieszamy polewamy olejem i ketchupem marynujemy
Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Etap 3 mięsem oblepiamy patyczki do szaszłyków
Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Etap 4 grillujemy kebaby przez kilkanaście minut z wszystkich stron