Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kebab z warzywami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kebab domowy jest świetnym pomysłem na kolację w gronie przyjaciół czy rodziny. Przygotowanie takiego kebaba to tylko kilka chwil ...

Kebab z warzywami i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebab z warzywami i mięsem

 

  • 6 chlebków pita
  • 600 g mięsa wołowo-drobiowego kebab
  • 1/2 łyżeczki tureckiej przyprawy
  • 200 g kapusty białej młodej
  • 200 g kapusty czerwonej
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pomidor
  • ketchup lub sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Kebab z warzywami i mięsem
Warzywa myjemy, ogórki kroimy w pół plastry, pomidory w kostkę lub słupki, kapustę czerwoną jak i białą szatkujemy. Na patelnie wrzucamy mięso, dodajemy przyprawę turecką (miałam bardzo ostrą) i mięso podsmażamy przez około 10 minut. Chlebki pita podgrzewamy na patelni lub w piekarniku, przecinamy na pół i przekrawamy w środku tworząc kieszonkę. Środek chlebka smarujemy ketchupem i wypełniamy mięsem wraz z warzywami na przemian. Podajemy tuz po przygotowaniu.
Kebab z warzywami i mięsem
Etap 1 Warzywa myjemy kroimy i szatkujemy
Kebab z warzywami i mięsem
Etap 2 chlebki pita podgrzewamy na patelni
Kebab z warzywami i mięsem
Etap 3 mięso na kebab podsmażamy wraz z przyprawą
Kebab z warzywami i mięsem
Etap 4 chlebki przekrawamy tworząc kieszonkę i wypełniamy