zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2335]

Kebabowa łopatka z kuskusem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

łopatka z kuskusem....................

Kebabowa łopatka z kuskusem

Składniki:

Kebabowa łopatka z kuskusem

 

  • 600 g łopatki wieprzowej
  • 300 czerwonej papryki
  • 400 g obgotowanych kurek
  • 2 łyżki przyprawy kebab shoarma
  • przyprawa w płynie do smaku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 op kaszki kuskus
  • 500 ml bulionu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kebabowa łopatka z kuskusem
Łopatkę umyć, pokroić w paski. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać. Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut. Przygotować kuskus na pozostałym bulionie. Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.