Sposób przygotowania:
Kefirowa pianka
Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić do przestudzenia, kefir przelać do wysokiego naczynia i przy pomocy miksera lekko spienić, następnie dodać przestudzoną galaretkę i wymieszać.
Przygotowaną galaretką napełnić szklaneczki do ¾ wysokości i odstawić do zastygnięcia.
Połowę truskawek z brzoskwiniami zmiksować na mus i ułożyć go na zastygniętej piance kefirowej, pozostałe truskawki drobno pokroić ( zostawiając kilka do dekoracji) i ozdobić nim deser.
Przygotowaną galaretką napełnić szklaneczki do ¾ wysokości i odstawić do zastygnięcia.
Połowę truskawek z brzoskwiniami zmiksować na mus i ułożyć go na zastygniętej piance kefirowej, pozostałe truskawki drobno pokroić ( zostawiając kilka do dekoracji) i ozdobić nim deser.