Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowe i smaczne II śniadanie jest bardzo ważnym posiłkiem w ciągu dnia. Propozycja smaczna i lekka - polecam

Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem

 

  • 1 banan
  • 4 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
  • 400 ml kefiru
  • 1/5 owocu granatu

Sposób przygotowania:

Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem
Banana obieramy, kroimy w plastry. Owoc granatu oddzielamy w osobne kuleczki. Do kubka bądź miseczki przekładamy banana (2 plasterki odkładamy do dekoracji). Zasypujemy 3 łyżeczkami zmielonego siemienia lnianego. Nakładamy 3/4 owocu granatu. Zalewamy całość zimnym kefirem. Dekorujemy pozostałym siemieniem plastrami banana oraz owocami grantu.
Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem
Etap 1 banany przekładamy do kubka dodajemy siemię
Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem
Etap 2 dodajemy 3/4 owoców granatu - świetnie smakuje
Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem
Etap 3 zalewamy wszystko kefirem najlepiej schłodzonym
Banany w kefirze z siemieniem lnianym i granatem
Etap 4 posypujemy całość pozostałym siemieniem