ameia

ameia

Kuchcik
[Przepisów: 2]

keszlo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetny dodatek do obiadu,również jako samodzielne danie do bagietki

keszlo

Składniki:

keszlo

 

  • pół głowki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy(ja używam-krem z gorczycy)
  • 1 łyżka oleju
  • 2łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól,pieprz.cukier do smaku

Sposób przygotowania:

keszlo
Opłukać liście kapusty i poszatkować,przełożyć do miski,posolić i oprószyć kminkiem.Obraną marchew trzemy na tarce o dużych oczkach,dodajemy do kapusty.Mieszamy.W kubku mieszamy olej,roztarty czosnek,pieprz,musztardę-polewamy kapustę.Dodajemy śmietanę(ewentualnie 1 łyżkę majonezu).Doprawiamy i odstawiamy do schłodzenia w lodówce.