Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

ketchup z papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny powrót do natury.............

ketchup z papryki

Składniki:

ketchup z papryki

 

  • 1/4 szklanka octu
  • 1/4 szklanka wody
  • 10dkg cukru
  • 4 kg papryki czerwonej
  • 0,5 szklanki miodu
  • 0,5 szklanki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • sól,pieprz,imbir do smaku
  • pół kostki bulionowej winiary z liściem laurowym i zielem angielskim

Sposób przygotowania:

ketchup z papryki
Papryke oczyścići pokroic drobno, zagotowac do miękkości w wodzie z octem, odcedzic. Paprykę zmiksować dodać wszystkie składniki i gotować do odparowania wody.Gorące wkładać do słoików. pasteryzować 15 minut

Tagi:

papryka