graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

ketczup ze śliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ketchup używam do mięs i frytek

ketczup ze śliwek

Składniki:

ketczup ze śliwek

 

  • 2 kilogramy śliwek węgierek
  • 10 ostrych papryczek
  • 2 łyżki soli
  • 30 deko cukru
  • 3\4 szklanki octu

 

Sposób przygotowania:

ketczup ze śliwek
śliwki umyć ,osuszyć ,wypestkować ,paprykę pokroić na małe kawałeczki,do garnka wrzucić śliwki i paprykę pokrojoną,i smażyć na małym ogniu przez 0,5 godziny ,po tym czasie dodać cukier i ocet i dalej gotować przez następne 0,5 godziny,po tym czasie zdjąć z ognia i wystudzić ,gdy wystygną dobrze zmiksować owoce z cukrem i octem,,zmiksowane na jednolitą masę wkładać ketchup do słoików i pasteryzować przez 15 minut.

Tagi:

śliwki