Sposób przygotowania:
Indycze frykadelki z jarmużem w cebulowym sosieETAP 1:
1.
Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą wodą. Zalać wrzątkiem, żeby napęczniały. 
Jarmuż czysty, osuszony pokroić na drobniutkie kawałki. Do miseczki przełożyć mięso. Dodać jarmuż, płatki jaglane, jajka, mannę, zioła, pieprz i sól. 
Wszystko dobrze wyrobić. Formować kule. Obtaczać w mące jaglanej i obsmażać na oleju rzepakowym na złoty kolor.
Frykadelki przełożyć do brytfanny. Wlać 1/2 l ciepłej wody i przykryć folią aluminiową. 
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. 
2.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojona w piórka cebulę. Dodać czubricę, sól, szklankę wody i dusić kilka minut. 
Jogurt wymieszać z mąką i dodać do cebuli. 
Takim sosem zalać mięso w brytfannie i wstawić do piekarnika jeszcze na ok 15 min. Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
