Sposób przygotowania:
Key Lime Pie - tarta limonkowa
Najłatwiej jest użyć spód gotowy ale też można zrobić swój przez wymieszanie skruszonych ciastek grahamek lub herbatników czy innych suchych ciastek z roztopionym masłem i opcjonalnie trochę cukru i wyłożyć dno i boki do tart. Sok z limonek key lime zmiksować z puszką mleka skondensowanego, w osobnej misce zmiksować jajka i dodać do masy mleczno-limonkowej i zmiksować, teraz dodać kwaśną śmietanę i znowu zmiksować razem na gładką masę. Masę limonkową wylać na przygotowany spód i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na 10 do 12 minut, wyjąć, pozwolić by tarta ostygła i wstawić do zamrażalki na ok. 2 godz. przed podaniem, podać z ubitą śmietaną i plasterkiem limoki lub cytryny. *Sok z limonek key lime jest lepiej kupić bo malutkie limonki mają go mało, jeśli sok z tych limonek nie jest dostępny to można go zastąpić sokiem z limonek perskich (zwykłych).
marietta
Polpal
Tak, jest bardzo delikatne, tak bardzo, że trzeba je podać bezpośrednio z zamrażalki i z dużą ilością bitej śmietany.