Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kiełbasa mortadela w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kiełbasa mortadela panierowana, podana z ziemniakami i surówką to szybki i smaczny obiad.

Kiełbasa mortadela w panierce

Składniki:

Kiełbasa mortadela w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa mortadela w panierce
Z mortadeli usunąć osłonkę, pokroić w 1 cm plastry, oprószyć odrobiną pieprzu. Jajka wybić do miseczki, dodać szczyptę soli, roztrzepać widelcem. Krążki z mortadeli dokładnie obtoczyć w mące. Następnie zanurzać w roztrzepanym jajku, na końcu lekko dociskając obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbasę i smażyć z obu stron na jasno złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.