ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kiełbasa z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbasa smażona z cebulą i czosnkiem bardzo lubimy zjeść od czasu do czasu na kolację z pieczywem, musztardą.

Kiełbasa z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbasa z cebulą

 

  • kiełbasa śląska 3 sztuki,
  • olej rzepakowy 6 łyżek,
  • cebula 4 sztuki,
  • cukier 1 łyżeczka,
  • jarzynka 1 łyżeczka,
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki,
  • ząbki czosnku 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z cebulą
Kiełbasę śląską dobrej jakości ponacinać z obu stron ostrym nożem na skos, na gorącym oleju rzepakowym mocno zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.

Do tłuszczu po kiełbasie wsypać pokrojoną w piórka obraną cebulę, posypać cukrem i smażyć, pod koniec wsypać pokrojone ząbki czosnku, jarzynkę, paprykę ostrą, dodać kiełbasę i pod przykryciem dusić z 8 minut na średnim ogniu.

Podawać kiełbasę z pieczywem i musztardą.
Kiełbasa z cebulą
Najlepiej pasuje kiełbasa śląska dobrej jakości.
Kiełbasa z cebulą
Cukier dodany do cebuli nadaje jej lepszego smaku.
Kiełbasa z cebulą
Doskonałe danie na obiad i na kolację.