Sposób przygotowania:
Kiełbasa z cebulą
Kiełbasę śląską dobrej jakości ponacinać z obu stron ostrym nożem na skos, na gorącym oleju rzepakowym mocno zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.
Do tłuszczu po kiełbasie wsypać pokrojoną w piórka obraną cebulę, posypać cukrem i smażyć, pod koniec wsypać pokrojone ząbki czosnku, jarzynkę, paprykę ostrą, dodać kiełbasę i pod przykryciem dusić z 8 minut na średnim ogniu.
Podawać kiełbasę z pieczywem i musztardą.
Do tłuszczu po kiełbasie wsypać pokrojoną w piórka obraną cebulę, posypać cukrem i smażyć, pod koniec wsypać pokrojone ząbki czosnku, jarzynkę, paprykę ostrą, dodać kiełbasę i pod przykryciem dusić z 8 minut na średnim ogniu.
Podawać kiełbasę z pieczywem i musztardą.