Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z żółtym serem i pieczarkamiPieczarki:
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Ser:
Ser należy pokroić w kostkę.
Ciasto:
Mąkę przesiać do miski, wkruszyć drożdże oraz wsypać cukier oraz szczyptę soli. Wszystko zalać ciepłym, ale nie gorącym mlekiem i odstawić na 5-10 minut. Po tym czasie do dodać jajko oraz przyprawy. Całość dokładnie wyrobić oraz wymieszać z serem i pieczarkami.
Smażenie:
Ciasto nabierać za pomocą łyżki stołowej i kłaść na rozgrzany olej. Aby ciasto nie przywierało do łyżki należy ją maczać w gorącym oleju. Placki smażyć z obu stron na rumiany kolor.
robaczek
ciasteczka
Di bloguje
robaczek napisał(a):
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2