Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonego dorsza i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta kanapkowa przygotowana z wędzonego dorsza i drobno pokrojonego pora, z dodatkiem jajka i suszonych pomidorów.

Pasta z wędzonego dorsza i pora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonego dorsza i pora

 

  • dorsz wędzony 1 szt
  • jajko 1 szt
  • por (biała część) 1 mała szt
  • suszone pomidory 2-3 kawałki
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego dorsza i pora
Rybę oddzielamy dokładnie od ości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Następnie przekładamy do miski oraz dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w dość drobną kostkę pora.

Dodajemy także suszone pomidory pokrojone w drobną kosteczkę.

Dodajemy majonez i doprawiamy pastę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dokładnie mieszamy i przed podaniem schładzamy w lodówce.
Pasta z wędzonego dorsza i pora
Rybę oddzielamy dokładnie od ości i rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Pasta z wędzonego dorsza i pora
Następnie przekładamy do miski i dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w dość drobną kostkę pora.
Pasta z wędzonego dorsza i pora
Dodajemy majonez i doprawiamy pastę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.