Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kiełbasy z warzywami
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę, cukinię, paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek siekamy. Na oleju przesmażamy cebulę, dodajemy czosnek i kiełbasę.
Chwilę smażymy. Następnie dodajemy resztę warzyw (oprócz pomidorów), doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Wlewamy przecier, dodajemy pomidory, mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: kaszę, kiełbasę z warzywami, starty żółty ser. Zapiekamy około 20 min. w temp. 180 st.C.
Zapiekankę można podawać dodatkowo z keczupem lub sosem czosnkowym.
Chwilę smażymy. Następnie dodajemy resztę warzyw (oprócz pomidorów), doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Wlewamy przecier, dodajemy pomidory, mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: kaszę, kiełbasę z warzywami, starty żółty ser. Zapiekamy około 20 min. w temp. 180 st.C.
Zapiekankę można podawać dodatkowo z keczupem lub sosem czosnkowym.