Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kiełbaska z duszoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubiona kompozycja mojej rodzinki czyli kiełbaska z duszoną cebulką

Kiełbaska z duszoną cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaska z duszoną cebulą

 

  • 1 i 1/2 kg młodej cebuli
  • 500 g kiełbasy podwawelskiej
  • sól
  • olej
  • woda

Sposób przygotowania:

Kiełbaska z duszoną cebulą
Cebulę obieramy i kroimy w krążki - nie powinny być za grube ale także nie mogą być za cienki. Kiełbasę kroimy mniejsze kawałki i przekrawamy wzdłuż. Do garnka wlewamy troszkę oleju, dodajemy cebulkę oraz sól i dusimy ją do miękkości. W tym czasie na patelni podsmażamy kiełbaskę na złoty kolor z dwóch stron, kiedy cebulka jest już miękka dodajemy opieczone kiełbaski i dusimy razem przez około 10 minut pod przykryciem, Podajemy z pieczywkiem, Smacznego
Kiełbaska z duszoną cebulą
cebulę obieramy i kroimy w plastry - grubość wg uznania
Kiełbaska z duszoną cebulą
nastepnie cebulę wrzucamy do gara i dusimy
Kiełbaska z duszoną cebulą
Kiełbaskę kroimy wzdłuż i smazymy na złoty kolor
Kiełbaska z duszoną cebulą
usmażonąk iełbaskę dodajemy do podduszonej cebuli i dusimy

Tagi:

kielbasa