Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kiełbaski grillowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dżem lekko podgrzać, jeśli trzeba przetrzeć przez sitko lub zmiksować, wymieszać z musztardą

Kiełbaski grillowe

Składniki:

Kiełbaski grillowe

 

  • 75 dag grillowanych kiełbasek
  • olej
  • 1 szklanka dżemu morelowego
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka maggi

Sposób przygotowania:

Kiełbaski grillowe
Dżem lekko podgrzać, jeśli trzeba przetrzeć przez sitko lub zmiksować, wymieszać z musztardą i maggi na jednolitą masę. Kiełbaski ponakłuwać widelcem, posmarować olejem i lekko podpiec z wszystkich stron na grillu. Posmarować glazurą i piec, obracając do chwili gdy na powierzchni kiełbaski utworzy się błyszcząca glazura. Doskonałe na majówkę.
Smacznego