anetalive

anetalive

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Kiełbaski po staropolsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam kiełbaski we własnym wykonaniu.

Kiełbaski po staropolsku

Składniki:

Kiełbaski po staropolsku

 

  • Składniki:
  • 12 kiełbasek
  • Sos:
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • 125 g tłustego kremowego twarogu
  • 200 ml kwaśniej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczka soli
  • opakowanie ,,Winiary``:
  • ,,Przyprawa Na grilla Staropolska``

Sposób przygotowania:

Kiełbaski po staropolsku
Na początek przygotować sos: ser utrzeć, dodać chrzan, sok z cytryny, olej, cukier, sól, śmietanę, wszystko wymieszać i wstawić do lodówki. Natłuścić ruszt olejem, kiełbaski ponacinać, natrzeć przyprawami ,,Winiary'' : ,,Przyprawa Na grilla Staropolska'', po czym ułożyć na natłuszczonym ruszcie. Piec nad żarem przez 12 – 15 minut. Od czasu do czasu odwracać. Upieczone kiełbaski podawać z wcześniej przygotowanym sosem.