Sposób przygotowania:
kiełbaski w cieście francuskim
Kiełbaskę dowolnego rodzaju kroimy wzdłuż.Ciasto francuskie wałkujemy na blacie obsypanym delikatnie mąką i kroimy na prostokąty (wymiary muszą odpowiadać długości kiełbaski). Na prostokąt kładziemy po kiełbasce i zawijamy.Wierzch ciasta nacinamy delikatnie nożem.Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Pieczemy na blasze około 17 minut w 220s.c
edytaha
elzbieta8960
Kristofer
elzbieta8960
Kristofer ,czytaj ze zrozumieniem.Moim zdaniem gdyby smakosz zrobila tak jak na zdjeciu to napisalaby : paskami ciasta owijamy kielbaski ! A jest inaczej : czyt. przygotowanie -- tylko bardzo dokladnie !
edytaha
Patrząc z aspektu geometrii - owszem. Według opisu prostokąt ma być taki jak długość kiełbaski. Tej długości paskiem nie ma możliwości owinąć spiralnie kiełbaski. Poza tym nie ma śladu żadnego nacinania. Proponuję czytać ze zrozumieniem, ewentualnie spróbować wykonać potrawę według tego opisu i sprawdzić jaki będzie efekt.