Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kiełbaski w glazurze z miodu i musztardy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka, smaczna przekąska z kiełbasek.

Kiełbaski w glazurze z miodu i musztardy

Składniki:

Kiełbaski w glazurze z miodu i musztardy

 

  • 750g małych kiełbasek lub kabanosów
  • ½ szklanki miodu
  • 2 łyżki ostrej musztardy (np. sarepskiej)
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w glazurze z miodu i musztardy
Kiełbaski pokroić na mniejsze części, tak, aby były na tzw. „jeden kęs”, wrzucić wszystkie do miski lub od razu do formy do zapiekania. Z płynnego miodu, musztardy, oleju i pieprzu przyrządzić marynatę. Polać nią pokrojone kiełbaski. Połączyć dokładnie z kiełbaskami, tak aby wszystkie były dokładnie oblepione marynatą i zapiec całość ok. 20-30 min w temp. 190st. C., aby miód i musztarda utworzyły glazurę na kiełbaskach.