e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kiełbaski w sosie curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krojone kiełbaski w lekko pikantnym sosie

Kiełbaski w sosie curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski w sosie curry

 

  • 4 kiełbaski (winerki lub parówki)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 300 ml przetartych pomidorów (passata)
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • przyprawa w płynie maggi
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w sosie curry
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodać przyprawy: curry, chili i paprykę, chwilę podsmażyć, następnie dodać pomidory. Wymieszać z octem i cukrem, doprawić sos do smaku, chwilę poddusić. Kiełbaski pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju. Sos zdjąć z ognia, zblendować. Podsmażone kiełbaski dodać do gorącego sosu. Podawać na ciepło, posypane curry, np. z pieczywem. Smacznego!
Kiełbaski w sosie curry
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć
Kiełbaski w sosie curry
Do warzyw dodać pomidory, doprawić, chwilę poddusić
Kiełbaski w sosie curry
Kiełbaski pokroić na kawałki, podsmażyć na oleju
Kiełbaski w sosie curry
Podsmażone kiełbaski dodać do gorącego sosu

Tagi:

przyprawy